MASTER
Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.
Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.
Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.
Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…
Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří přispěli a přispívají!
Jiřina Koláčná
Zkoušky DELF právě začaly!

V úterý 20.11. se první skupina francouzštinářů pustila do souboje o jazykový certifikát DELF. Škola již tradičně pořádá zkoušky pod patronací Francouzské aliance v Pardubicích, proto je osobně zkouší i její ředitel pan Samuel Coeytaux. Jednotlivé úrovně budou studenti skládat až do pátku 23.11. Přejme tedy našim studentům hodně štěstí.
Florbal Challenge 2018/2019

Hyblerovci slaví vítězství a postup do krajského kola!
Celkem čtyři týmy se v pondělí 19. 11. utkaly v okresním kole Florbal Challenge cupu. Systémem každý s každým se tým Hyblerovců postupně utkal se soupeři z Poděbrad a Městce Králové.
Basketbalisté gymnázia vítězem krajského kola

V pondělí 19.11. se v hale Sportovního centra Nymburk konalo krajské kolo v basketbale pro SŠ. Turnaje se zúčastnilo celkem šest škol. Ty byly rozděleny do dvou skupin, následovalo semifinále a finále. Naší povinností bylo vítězství a postup do kvalifikace na republikové finále.
Exkurze do cukrovaru

Co takhle osladit si život? Nejlépe v cukrovaru! Letošním třeťákům a septimánům se to splnilo v cukrovaru v Dobrovici. Prohlídka nám ukázala vše spojené s výrobou cukru, něco málo jsme se dozvěděli i o lihovaru, který je součástí komplexu. Navštívili jsme laboratoř, kde je studována kvalita dovážené řepy, viděli jsme obrovské sklady na cukr, kde nás překvapila informace, že tyto sklady nejsou dostatečné a bude se stavět další sklad. To nejlepší přišlo na konci prohlídky, kdy jsme ochutnali nejen cukrovou řepu nebo výsledný cukr, ale i směsi, které jsou mezičlánky ve výrobním procesu.